Soms zit ik en denk na ... en soms zit ik alleen maar

9.02.2006

Guusje Met Dorst


Ik kom uit Nijmegen en Guusje Ter Horst is onze burgemeester.Onze burgemeester is cool, recht door zee en onkreukbaar. Tenminste, dat dachten we.

Onlangs is bekend geworden dat ze in de Vierdaagseweek is aangehouden met te veel drank op achter het stuur. Rijbewijs tijdelijk kwijt en een flinke boete. Dat is natuurlijk schandalig gedrag. Voor een gewone burger is het al erg, maar voor een burgemeester is het helemaal een doodzonde. En met veel suggestie poneer ik de stelling dat het wel heel toevallig is als je juist de eerste en enige keer met te veel drank op aangehouden wordt.

Na haar aanhouding heeft ze de fractievoorzitters van de gemeenteraad ingelicht. Die zijn zo aardig geweest om te besluiten het geheim te houden. Ook de politieleiding heeft geprobeerd om het geheim te houden, wat zeer ongebruikelijk is.

Een heuse doofpot! Vriendjespolitiek!

En wat het nog stuitender maakt is dat "ze twee jaar geleden veel opzien baarde met haar nieuwjaarstoespraak, waarin zij Nijmeegse ambtenaren en anderen de les las over integriteit en vriendjespolitiek. Volgens haar kneep in Nijmegen iedereen een oogje dicht, om het zijn vrienden niet lastig te maken." (Bron: website Elsevier). Nu blijkt dat ze daar groot gelijk in heeft gehad. Maar ze heeft het niet bestreden, nee, ze is gewoon mee gaan doen.

"Wie is die dronken muts in de middenberm?"
"Dat is de burgemeester. Maar het is in orde hoor. De fractievoorzitters zijn op de hoogte."