Soms zit ik en denk na ... en soms zit ik alleen maar

5.04.2006

Gedenk en feest!

De democratie is het hoogste goed dat we hebben.

Daarom is het zo belangrijk dat we hen gedenken die hun leven hebben gegeven, opdat wij in vrijheid ons leven kunnen leven. Dat we enige dankbaarheid tonen, dat we laten zien niet te vergeten.

En daarom is het ook belangrijk dat we 5 mei onze vrijheid vieren. Eigenlijk zouden we de hele dag feestend over straat moeten gaan, maar ja, we moeten werken. Onze politieke elite, juist de groep die de grootste voorvechters van onze democratie zouden moeten zijn, laten het lelijk afweten met hun christelijke behoudzucht en politiek opportunisme. Tweede Pinksterdag en Hemelvaart vinden ze belangrijker als Nationale Feestdag dan 5 mei. Van het CDA hoeven we hier natuurlijk niets te verwachten. Vrijheid vinden ze daar sowieso een overgewaardeerd begrip en het idee alleen al om Pinksteren op te offeren voor 5 mei is pure blasfemie.
De Partij van de Arbeid dan? Deze partij is in alle jaren niet eens in staat gebleken om de Dag van de Arbeid, hun dag, tot nationale feestdag te bombarderen, iets wat in bijna alle Europese landen door hun sociaal-democratische geestverwanten wel is klaargespeeld. Daar hoeven we ons heil dus ook niet van te verwachten.
En de VVD, tja, daar wint zoals meestal het conservatisme het van het liberalisme. 5 mei, Dag van de Vrijheid, lijkt me voor een liberaal toch de belangrijkste dag om te vieren. Belangrijker dan de verjaardag van een dode ex-koningin in ieder geval. Niet voor de VVD helaas.

Kortom, van de politiek hoeven we ons heil niet te verwachten. Als de overwinning van de democratie niet gevierd hoeft te worden van onze democratische volksvertegenwoording, moeten we het zelf maar doen. Dus op 4 mei 20:00 uur zijn we stil. Dan tonen we ons respect en dankbaarheid. Voor alle duidelijkheid: auto's aan de kant en muil houden. 2 minuten moet dat toch kunnen. En op 5 mei gaan we feesten. Drinken en dansen, de hele dag door.

De vrede is bevochten: gedenk en feest!

5 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Keep up the good work!

17:31  
Blogger Huub Vergoossen said...

Thank you, Anonymous. I will

22:36  
Blogger Jenn said...

Hi Nijmo,

Thanks for your comment on my blog. I have to sincerely confess something to you, that was I went to an important business related meeting on that Sunday when the democracy forum was held. Thus, I wasn't able to share the result with you as you so asked. However, I will do some research and get back to you on the media coverage and conclusion, if any, this week.

Groeten vanuit Taipei,
Jen

14:23  
Anonymous Anoniem said...

Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

23:45  
Blogger Huub Vergoossen said...

Thanks for your follow-up, Jen. I'll wait.

22:04  

Een reactie posten

<< Home